Xerrada de Dolors Marín sobre els maquis al “Monogràfic”

maquis

Parlar avui de resistència antifranquista a Espanya es parlar d’anarquisme i de guerrilla urbana. No es concep la història de la lluita d’aquells anys de dictadura sense els rostres d’aquells militants anarcosindicalistes que en els mitjans de comunicació eren qualificats de bandolers o atracadors.

Persones com el Quico, en Facerías, en Marcel·lí Massana o el Ramon Vila Capdevila, estan lligats a la trajectòria europea de tradició llibertària. Tots freqüentaren escoles racionalistes, ateneus obrers i cooperatives de barriada. Militaren a la CNT i lluitaren a la revolució social espanyola. Després de passar a França tornaren a Catalunya a proseguir la seva lluita.

Els seus noms en aquesta vergonyosa i amnèsica transició espanyola estàn lluny de ser recordats, més enllà de petits homenatges de pandareta que els assimila a lluitadors per la democràcia o a aventurers i somniadors. Per això, des del monogràfic, hem volgut punxar una xerrada realitzada per la historiadora Dolors Marín sobre la guerrilla urbana anarquista durant el franquisme. Per fer del record una lluita quotidiana…

L’audio punxat el podeu trobar a: https://ia601003.us.archive.org/4/items/Maquis_20131208/maquis.mp3

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Anuncis
%d bloggers like this: